Krúžky

Navigácia

  • Sme partnerská škola MathCityMap

    Po dlhej, ťažkej, ale úspešnej príprave, sme sa stali 7.mou slovenskou partnerskou školou Matematických prechádzok. Aplikácia MathCityMap poskytuje priestor pre vytváranie matematických príkladov v reálnom prostredí. 

    Píše sa o nás aj na ich portáli https://mathcitymap.eu/en/partner-school-in-spain-and-slovakia/

    S potešením budeme pre žiakov pripravovať ďalšie zaujímavé matematické príklady.

    Mgr. Lubiková Daria

     

    Ešte preložim môj prispevok 😊 

    Hlavné je, že som veľkým fanúšikom učenia sa vonku. Vyučovanie vonku je veľmi názorné a pestré. V našej facebookovej skupine učiteľov matematiky sme sa rozprávali o rôznych témach a jednou z nich bola aj MathCityMap. Potom som sa učila sama, len s manuálom. Tento návod je v slovenskom jazyku a je spracovaný veľmi dobre. Druhým bodom záujmu je digitálna gramotnosť. Pre mňa je to prirodzené. Som učiteľka informatiky, ale deti potrebujú praktické a funkčné zručnosti. Zistila som, že keď žiaci riešia moje príklady s aplikáciou MathCityMap, sú šťastní, robia matematiku a sú šťastní 🙂 Radi sa prechádzajú po škole a riešia úlohy. Radi pracujú v skupinách. Radi používajú meracie nástroje. A radi vymýšľajú úlohy pre inú skupinu alebo pre mladších žiakov. Zatiaľ len na papieri, no uvidíme, aké možnosti otvorí budúcnosť v MathCityMaps. Páči sa nám to všetkým – mne aj študentom. Ďakujeme za všetko.

  • Zimné radovánky v ŠKD

    Zimné radovánky v ŠKD

    Zimu a snehovú nádielku si užívajú aj naší žiaci v ŠKD. Ich radosť zo snehu a pri stavaní snehuliaka si môžete pozrieť vo fotoalbume. Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné radovánky v ŠKD.

  • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

    Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

     Našu školu navštevujú žiaci, ktorí si radi rozširujú svoje vedomosti z anglického jazyka a radi si medzi sebou aj zasúťažia. Táto príležitosť im bola umožnená koncom novembra, kedy sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo v ňom 29 žiakov v 2 kategóriách: 1 A - 14 žiakov a 1 B - 15 žiakov. Žiaci súťažili v nasledovných kategóriách: čítanie a počúvanie s porozumením, použitie jazyka- gramatika a slovná zásoba, tvorba príbehu podľa obrázka a dialóg vo dvojici na danú tému. Celkový súčet bodov v jednotlivých kategóriách  rozhodol o ich poradí nasledovne :

    Poradie žiakov v kategórii 1A  (5. – 7. ročník):

    1. Roman L. zo 7.B

    2. Martin B. zo zo 7.A

    3. Alex K. zo 7.B a Nela P. zo 7.A  - obaja s rovnakým počtom bodov

    Poradie žiakov v kategórii 1B (8. -9 .ročník):

    1. Alex R. z 9.A

    2. Tara M. z 9.B

    3. Emily Š. z 9.A

    Medzi 29 účastníkmi bolo 23 úspešných riešiteľov. Víťazom gratulujeme a držíme palce aj v okresnom kole, ktoré sa bude konať 17. januára 2024. Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo.

     

  • Krúžok varenia

    Už od októbra sa na krúžku varenia stretáva pravidelne každý týždeň 35 detí a jedna pani učiteľka. Sú rozdelené do dvoch skupín, aby každé dieťa mohlo dostatočne rozvíjať svoje kuchárske schopnosti. Kuchynka v našej škole nám poskytuje rôzne možnosti varenia, ale je problém niečo upiecť. A preto sme požiadali o poskytnutie priestorov v kultúrnom dome. Skoro ráno sme si v škole nachystali cesto na pizzu a poobede sme sa presunuli do kultúrneho domu. Tam sme sa už mohli realizovať a piecť. No a potom všetko zjesť :) Touto cestou chcem v mene detí poďakovať pánovi starostovi za túto možnosť. 

    Mgr. Lubiková Daria

  • Otvorené laboratóriá

    Otvorené laboratóriá

    Dňa 7.12. sa naši deviataci zúčastnili exkurzie pod názvom "Otvorené laboratóriá" na SOŠ v Novákoch.

    Žiaci sa zúčastnili laboratórnych cvičení pod názvom "hľadáme nové elementy", v chemickom laboratóriu, išlo v podstate o zrážacie chemické reakcie sa prítomnosti činidiel, pozostávajúcich z podvojnývh solí.

    Následne si žiaci mohli pozrieť ponúkané odbory na tejto škole, ako biotechnológia a farmakológia, výživa a šport, kontrola potravín, chemik-mechatronik, obrábanie materiálov a možnosti duálneho vzudelávania na tejto škole. Verím, že sme prežili veľmi zaujímavý deň.

  • Pozvánka

    Milí rodičia, pozývame Vás na prednášku o zdravej výžive. 

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Do tejto predvianočnej aktivity sa zapojila aj naša škola. Triedy: 1.A, 2.A, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 6.A, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B a 9.A priniesli maličkosti, ktoré potešia osamelých seniorov. Krabičky plné lásky nájdu svojich majiteľov. Naše poďakovanie patrí všetkým rodičom, vďaka ktorým sme sa mohli do tejto aktivity zapojiť. Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľstvo ZŠ oznamuje že dňa 8.decembra 2023 bude z organizačných dôvodov skrátené vyučovanie. ŠKD bude v prevádzke do 15.30 hod.

  • Okresné kolo technickej olympiády

    Okresné kolo technickej olympiády

    Dňa 23. novembra sa na ZŠ Energetikov v Prievidzi konalo Okresné kolo technickej olympiády. Postupujúci žiaci zo školského kola pre našu školu vybojovali historický úspech. V "A" kategórii Samuel M. Samuel S. z 9. B triedy získali 1. miesto. Sú úspešní riešitelia a postupujú do krajského kola. V "B" kategórii Lucia R. zo 7. B triedy obsadila výborné 2. miesto. Súťaž pozostávala z teoretickej a praktickej časti. Lucia vyrábala Brusítko na ceruzky s krytom a chlapci mali za úlohu vyrobiť murársku špachtlu. Tento kombinovaný výrobok (drovo, kov) spájali nitmi. Súťažiacim srdečne ďakujeme za reprezentáciu a budeme držať palce v ďalšom kole.

  • Matematika vonku aj v zime

    Prvý sneh sme využili a celý deň sme boli na matematike vonku. Šiestaci kreslili do snehu uhly, ôsmaci zakreslovali body do pravouhlej sústavy súradnic a deviataci riešili pytagorovu vetu. No a jasneže sme sa aj guľovali :)

    Mgr. Lubiková Daria

  • Uši, ktoré vedia počúvať, ústa, ktoré vedia poradiť

    Uši, ktoré vedia počúvať, ústa, ktoré vedia poradiť

    Nie vždy sú chvíle príjemné a dobré, často nás v živote postretnú rôzne trápenia. Dôležité je vedieť, že stále existuje riešenie a pomoc. Požiadať o pomoc nie je hanba ani zlyhanie, práve naopak. Chce to veľa síl a odvahy. Ak Ťa práve bolí duša, nezostávaj so svojou bolesťou osamote. Sme tu (anonymne, bezplatne a nonstop):

    IPčko.sk

    Krízová linka pomoci (0800 500 333)

    KÁČKO - www.ipcko.sk/kacko

    Klub Machovisko - www.klubmachovisko.sk

    FLEK KLUB - www.flekklub-sk

    ID KLUB - www.idklub.sk

    KREATE KLUB - www.kreteklub.sk

    CONNECT KLUB - www.connectklub.sk

     

  • Konferencia Roots&Shoots v Bratislave

    V piatok 24.11 sme sa zúčastnili na celonárodnej žiackej konferencii Roots & Shoots v Bratislave. Medzi rôznymi odbornými prednášajúcimi mali žiaci našej školy možnosť odprezentovať svoju prácu v projekte v minulom školskom roku. Zvládli to výborne a sme na nich veľmi hrdí. Zároveň sme sa naučili množstvo ďalších zručností, ktoré využijeme pri práci na projekte v tomto školskom roku. Lebo plány máme veľké...ešte o nás budete určite počuť :)

  • iBobor informatická súťaž

    iBobor informatická súťaž

    V týždni od 6.11. do 10.11. súťažili žiaci v 4 kategóriach v online informatickej súťaži iBobor. Preverili si svoju logiku a programovacie schopnosti. Úspešní riešitelia boli ocenení diplomom, hlavolamom a sladkou odmenou. Ďakujeme za účasť a prajeme ďalšie úspešné dni.

    Mgr. Lubiková Daria

  • 17. november a finančná gramotnosť

    Na hodinách matematiky skúmali naši ôsmaci rozvoj Slovenska v historických súvislostiach.

    Venovali sa pojmu HDP - hrubý domáci produkt. Diskutovali o možných príčinách, ktoré ovplyvňujú HDP krajín, vypracovávali interaktívne cvičenia, aby pochopili využiteľnosť tohto ukazovateľa. Žiaci skúmali výkonnosti ekonomík rôznych štátov a vzájomne ich porovnávali a zobrazovali aj na mape sveta. Interaktívne cvičenia a pracovné listy sme použili vďaka projektu Fenomény sveta – Peniaze.

    Mgr. Lubiková Daria

  • Školský e-shop opäť otvorený

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu! Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zskanianka/ Objednávanie je spustené od zajtra 16.11.2023 a bude možné až do 30.11. 2023. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.)

  • OZNAM - príspevok ZRŠ

    Vážení rodičia,

    pripomíname vám termín uhradenia príspevku RZ do 30.11.2023. Na uhradenie môžete využiť modul "Platby" v Edupage. Poplatky boli schválené vo výške: 1.dieťa - 25 €, 2. dieťa - 10 €, 3. dieťa v rodine - neplatí.

    Ak by sa vyskytli technické problémy, poplatok môžete uhradiť na číslo účtu: SK96 0900 0000 0000 6651 3212. V takomto prípade uveďte do poznámky pre prijímateľa meno dieťaťa a triedu

    Ďakujeme

     

  • Jeseň v ŠKD

    Jeseň v ŠKD

    Jeseň si užívajú aj naši žiaci v Školskom klube detí. Vo fotoalbume si môžete pozrieť, ako trávia popoludnie v ŠKD. Do fotogalérie bol pridaný nový album Jeseň v ŠKD.

  • Tanečný workshop - ZUŠ Bojnice

    Dňa 7.11.2023 sa v telocvični našej školy uskutočnil workshop ZUŠ Bojnice s lektorkou Mgr. Bibianou Lanczovou z VŠMÚ Bratislava. Dievčatá boli nadšené. Do fotogalérie bol pridaný nový album Tanečný workshop.

  • Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy

    Aj v tomto školskom roku sme si v mesiaci október pripomenuli potrebu zdravej výživy, častého umývania rúk a aj ovocia či zeleniny pred ich zjedením pre náš organizmus. Aktivity týkajúce sa zdravej výživy sa konali počas celého týždňa - „Týždňa zdravej výživy" a vniesli do vyučovania okrem vedomostí aj veľa zábavy. A o aké aktivity išlo?

    - zdravé desiaty – pikniky v triedach celý týždeň, čistenie ovocia a zeleniny, príprava ovocného šalátu

    - počítanie s ovocím a zeleninou

    - prvouka, prírodoveda a písanie k téme ovocie a zelenina

    - výtvarná výchova – strihanie, lepenie, plastelinovo-gaštanové variácie, maľovanie.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň zdravej výživy.

  • Turnaj v stolom tenise

    Dňa 2.11.2023 sa konala na našej škole športová súťaž v stolnom tenise. Súťaže sa zúčastnili základné školy z Nitrianskeho Pravna , Bojníc, Valašskej Belej a domáceho tímu ZŠ Kanianka. Hral sa systém každý s každým. Našim chlapcom sa podarilo zvíťaziť nad všetkými zúčastnenými školami, čím s zabezpečili postup z obvodného kola na okresné. Okresné kolo sa konalo v Prievidzi dňa 6.11.2023. Na tomto turnaji sme zdolali základnú školu z Chrenovca-Brusna, Prievidze ( Energetikov) no nad tretím súperom v poradí z Nitrianskeho Rudna sme prehrali. Konečné miesto v okresnom kole v stolnom tenise bolo druhé miesto. Aj touto cestou sa chcem poďakovať chlapcom, ktorí reprezentovali našu školu a to Marošovi Špeťkovi, Mišovi Kákošovi a Marekovi Ľahkému.

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA KANIANKA
    Ul. SNP 587/4
    97217 Kanianka
  • Riaditeľka: 046/ 54 00 530
    mobil: 0917977392
    e-mail: janastancek@gmail.com

    Ekonomické oddelenie:
    046/54 00 021, 0903 890 981

    Šk. jedáleň:
    046/54 00 620, 0903 859 831

Fotogaléria