Krúžky

Navigácia

  • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    V pondelok 11. marca sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v rétorike ŠTÚROV A DUBČEKOV RÉTORICKY UHROVEC. Žiaci 4. - 9. ročníka nám dokázali, že nemajú problém s umením rečniť. Všetci boli originálni, ale do okresného kola sme mohli poslať len 1 zástupcu za každú kategóriu. Víťazkou 1. kategórie (4. - 6. ročník) sa stala Olívia K. zo 4.B a z 2. kategórie bol najlepší Samuel K. z 8.A. Obom srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole 26.marca 2024. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa, že sa stretneme opäť o rok.  Do fotogalérie bol pridaný nový album Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    O tom, že v našej škole máme šikovné deti na učenie sa umeleckých textov a ich prezentáciu formou prednesu, niet žiadnych pochýb. Presvedčili sme sa o tom v školskom kole literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín aj v tomto roku. Tento rok sa koná už 70.-ty ročník prehliadky recitátorských talentov. V prvej kategórii sa nám predstavilo 10 detí, druhú zastupovali 6 žiaci, v tretej sme si vypočuli 10 súťažiacich. Výrazné hlasy, zábavné texty a recitátorské prejavy sme ocenili potleskom a nakoniec sa porota rozhodla udeliť nasledovné 1. miesta: V I. kategórii v časti poézia: Olívia K. zo 4.B triedy, v časti próza Emma V. z 3.A triedy, v II. kategórii v časti poézia: neudelené, v časti próza: Dominika P. zo 6.A triedy, v III. kategórii v časti poézia: Róbert L. z 8. B triedy a v časti próza: Liana P. zo 7.B triedy. Súťažiacim ďakujeme za krásne prednesy. Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

  • Všetkovedko

    Všetkovedko

    Žiaci našj školy sa aj tento rok zapojili do súťaže Vštkovedko, v ktorej ide o súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Rebeka K. z 3. B triedy sa vo svojej kategórii umiestnila na 20. mieste medzi súťažiacimi z celého Slovenska. V rovnaký deň, ako sa konala súťaž Všetkovedko, prebehla na druhom stupni súťaž Expert geniality show, ktorej sa zúčastnili traja žiaci zo 7. a 8. ročníka. Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

  • Chválime sa

    Chválime sa

    Naša žiačka Melisska z 3.B triedy bola ocenená Cenou Krištáľového páva ako najúspešnejšia žiačka – športovkyňa okresu Prievidza. Sme na ňu veľmi pyšní. Blahoželáme a držíme palce pri ďalších športových výkonoch. Do fotogalérie bol pridaný nový album Chválime sa.

  • Podporte nás

    Podporte nás

    Rodičia, priatelia aj podporovatelia našej školy. Budeme radi, ak Rodičovské združenie pri ZŠ Kanianka podporíte 2% z dane. Pomôžete nám tak vytvárať stále lepšie a kvalitnejšie podmienky na štúdium pre vaše deti. 

    Vyhlasenie_2_percenta_SRRZ_RZ_pri_ZS_Kanianka.pdf

  • Fašiangy

    Fašiangy

    Fašiangové a karnevalové obdobie sme si užili aj v našej škole. V niektorých triedach prebehlo vyučovanie v maskách a potom si žiaci pochutnali na tradičných dobrotách tohto obdobia. Po vyučovaní si deti tento čas pripomenuli aj v Školskom klube detí s  detským folklórnym súborom Kolovrátok. Tancom a súťažami si spríjemnili popoludňajší čas.  Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy.

  • Súťaž: "Oživme hrdinu"

    Súťaž: "Oživme hrdinu"

    Zážitkové centrum vedy AURÉLIUM vyhlásilo tento rok súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Súťaž bola tématicky nastavená na nášho rodáka, experimntálneho fyzika: Štefana Aniána Jedlíka. Štefan Jedlík bol zanietený fyzik, vedec a okrem iného skonštruoval aj dynamo - stroj, ktorý premieňal mechanickú energiu na elektrickú. Žiaci 9. ročníka súhlasili, že sa do tejto súťaže zapoja. Na hodinách fyziky a techniky sa zamýšľali nad možnosťou privádzania elektrického prúdu do rotujúcej súčiastky. Zostrojili model rotora a dynamo s elektromagnetom, tak ako Štefan Jedlík pred skoro 200 rokmi. Tým aspoň na chvíľku "oživili hrdinu". Vo svojom voľnom čase nakoniec natočili video a to poslali do Aurélia. V kategórii Základné školy vyhrali 1. miesto. Blahoželáme!

    Víťazné videá si môžete pozrieť:    https://www.youtube.com/watch?v=_nHD9bixaTk     

  • Vianočné trhy v Bratislave 6.A

  • Krajské kolo Technickej olympiády

    Krajské kolo Technickej olympiády

    Dňa 7. februára sa konal 14. ročník krajského kola TO. Našu školu repezentovali Samuel M. a Samuel S. Najskôr museli preukázať teoretické vedomosti v písomnom teste a následne, v dielni, zhotovili spoločný výrobok - debničku na prenášanie kvetináčov. Počínali si veľmi úspešne, zručne a odborná porota ich ocenila krásnym 3. miestom. Srdečne gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov v technike. Zároveň ďakujeme za  reprezentáciu našej školy.

  • Vybíjaná

    Turnaj vo vybíjanej sa konal na našej škole vo výbornej atmosfére. Naše dievčatá porazili všetkých 5 družstiev (obsadili 1. miesto) a postúpili do daľšieho kola. Touto cestou by som chcel poďakovať všetkým hráčkam, ktoré sa súťaže zúčastnili.

  • Balet a SĽUK/Tancom k sebe

    V stredu 31. januára 2024 sa žiaci 7.A a 8.B zúčastnili na exkurzii do nášho hlavného mesta. Predstavenie Balet a SĽUK/Tancom k sebe sa uskutočnilo v novej budove SND v Bratislave. Pred predstavením sa mohli žiaci dozvedieť zaujímavosti z histórie baletu aj SĽUK-u. Všetci si predstavenie veľmi užívali, pretože sa na javisku striedali medzinárodne uznávaní baletní sólisti, tanečníci zo SĽUK-u a rôzne tanečné štýly. Sólistov hudobne sprevádzal orchester Opery SND. Bol to veľký umelecký zážitok. Do fotogalérie bol pridaný nový album Balet a SĽUK/Tancom k sebe.

  • Matematika kreatívne

    Radosť na hodine matematiky - to by sme chceli docieliť každý deň :) takto radostne to vyzeralo dnes na matematike v 6.A - geometria v spojení s kreativitou detí.

    Mgr. Lubiková Daria

  • Lyžiarsky a snowboardový výcvik

    V dňoch 15.-19.1. 2024 absolvovali žiaci 8. a 9. ročníka našej školy lyžiarsky a snowboardový výcvik v stredisku Skalka pri Kremnici. Deti boli úžasné, všetci robili veľké pokroky a naučili sa lyžovať/snowboardovať alebo sa v lyžovaní/snowboardovaní zlepšili. Okrem toho sme stihli aj wellness, vyskúšali čaj a horúcu čokoládu v bufete, spolu sa zabavili pri hudbe a stoličkovom tanci. Posledný deň si deti zasúťažili a aj tí, ktorí sa v pondelok prvý krát postavili na lyže alebo snowboard, zvládli súťažnú trať. Tesne pre odchodom sme súťaž vyhodnotili a prví traja z každého družstva dostali odmeny. Veľké poďakovanie patrí p.uč. Letavajovi, za organizáciu celého kurzu, všetkým inštruktorom a zdravotníkovi. A samozrejme veľké ďakujem aj všetkým deťom, lebo boli úžasné :)

  • Lyžiarsky a snowboardový výcvik

    Prvé dva dni máme úspešne za sebou. Deťom sa darí, napredujú v lyžovaní aj snowboardovaní veľmi dobre. Počasie je dobré, snehu máme dosť 🙂👍

     

  • Prázdniny

  • Vianočná besiedka v ŠKD

    Vianočná besiedka v ŠKD

    Predvianočný čas si užívali aj naše deti v Školskom klube detí. Pred vianočnými prázdninami sa stihli zabaviť na vianočnej besiedke. Užili si hudbu, tanec i občerstvenie. Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka v ŠKD.

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Šaliansky Maťko - školské kolo

    V pondelok 18. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko. Žiaci sa nám predviedli v recitácii vybraných povestí v dvoch kategóriách. Porota po zvážení rozhodla, že v okresnom kole nás bude reprezentovať Olívia K. zo 4. B (v kategórii 4. - 5. ročník) a Liana P. zo 7.B (v kategórii 6. - 7. ročník). Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a víťazkám budeme v okresnom kole vo februári 2024 držať palce! Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko - školské kolo.

  • Exkurzia do Zvonárike domu v Lazanoch

    Dňa 14.12.2023 triedy 7.B a 8.B absolvovali literárnu exkurziu do Zvonárike domu v Lazanoch. Pri tomto milom stretnutí s členmi folklórneho súboru Sielnica sa dozvedeli o zvykoch a vianočných tradíciách, vypočuli si zaujímavé rozprávania aj pásmo piesní a ocenili skúsenosti pečenia vianočných oblátok. Deti skúsili vyklepkávať kosák, kladivkom rozbíjať orechy a pochutili si na čerstvo upečených oblátkach. Ochutnali tiež makové pupáčiky a ohriali sa pri piecke a teplom čaji. Do fotogalérie bol pridaný nový album Zvonárike dom v Lazanoch.

  • OZNAM vedúcej školskej jedálne

    OZNAM vedúcej školskej jedálne

    Vedúca ŠJ pri ZŠ Kanianka oznamuje, že z dôvodu koncoročnej uzávierky je možné odhlasovanie zo stravy len do 19 decembra 2023 do 13,30 hod. V ďalších dňoch je možné už len vydať stravu do obedára v čase od 11.00 do 11,30 hod. cez vonkajší vchod do školskej jedálne alebo cez hlavný vchod do budovy ZŠ do 13,30 hod. To isté platí aj pre odhlasovanie stravníkov cez internet.

  • Sme partnerská škola MathCityMap

    Po dlhej, ťažkej, ale úspešnej príprave, sme sa stali 7.mou slovenskou partnerskou školou Matematických prechádzok. Aplikácia MathCityMap poskytuje priestor pre vytváranie matematických príkladov v reálnom prostredí. 

    Píše sa o nás aj na ich portáli https://mathcitymap.eu/en/partner-school-in-spain-and-slovakia/

    S potešením budeme pre žiakov pripravovať ďalšie zaujímavé matematické príklady.

    Mgr. Lubiková Daria

     

    Ešte preložim môj prispevok 😊 

    Hlavné je, že som veľkým fanúšikom učenia sa vonku. Vyučovanie vonku je veľmi názorné a pestré. V našej facebookovej skupine učiteľov matematiky sme sa rozprávali o rôznych témach a jednou z nich bola aj MathCityMap. Potom som sa učila sama, len s manuálom. Tento návod je v slovenskom jazyku a je spracovaný veľmi dobre. Druhým bodom záujmu je digitálna gramotnosť. Pre mňa je to prirodzené. Som učiteľka informatiky, ale deti potrebujú praktické a funkčné zručnosti. Zistila som, že keď žiaci riešia moje príklady s aplikáciou MathCityMap, sú šťastní, robia matematiku a sú šťastní 🙂 Radi sa prechádzajú po škole a riešia úlohy. Radi pracujú v skupinách. Radi používajú meracie nástroje. A radi vymýšľajú úlohy pre inú skupinu alebo pre mladších žiakov. Zatiaľ len na papieri, no uvidíme, aké možnosti otvorí budúcnosť v MathCityMaps. Páči sa nám to všetkým – mne aj študentom. Ďakujeme za všetko.

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA KANIANKA
    Ul. SNP 587/4
    97217 Kanianka
  • Riaditeľka: 046/ 54 00 530
    mobil: 0917977392
    e-mail: janastancek@gmail.com

    Ekonomické oddelenie:
    046/54 00 021, 0903 890 981

    Šk. jedáleň:
    046/54 00 620, 0903 859 831

Fotogaléria