Krúžky

Navigácia

  • Sklený sen - exkurzia

    Sklený sen - exkurzia

    Dňa 24.4.2024 sa žiaci 7.ročníka zúčastnili exkurzie do sklárskej dielne "Sklársky skanzen" vo Valaskej Belej. Exkurziou nás sprevádzal sklársky majster pán Peter Dolinaj. Žiaci sa oboznámili s technológiou výroby skla a ručnej tvorby spotrebného tovaru. Po prezentácií si sklárske remeslo vyskúšali takmer všetci účastníci exkurzie. Zážitok doplnila kúpa drobných sklenených výrobkov. Bolo skvele, odporúčame absolvovať každému. Do fotogalérie bol pridaný nový album Sklársky sen - exkurzia.

  • Zápis do 1. ročníka šk. roka 2024/2025

    Bližšie informácie nájdete tu: https://zskanianka.edupage.org/text18/

  • Deň zeme v ŠKD

    Deň zeme v ŠKD

    Naši žiaci v ŠKD si projektom "Žijem na planéte Zem" tiež pripomenuli Deň zeme - maľovaním a stavbou z kociek, z ktorých poskladali Koloseum, hrady i zámky. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zeme v ŠKD.

  • Osvieťte s nami priehradu

    3..2..1.. kampaň „Osvietťe s nami priehradu!” SPUSTENÁ. Podporte nás na našej kampaňovej stránke:

    https://www.startlab.sk/projekty/3810-roots--shoots-osviette-s-nami-priehradu/?slbref=6649fc5e-1608-4265-bfe9-224d1145c5ed

  • Blahoželáme

    Dňa 13. apríla 2024 sa dievčatá fitnesky športového klubu Fitness Free Prievidza zúčastnili MS vo fitness GALA CUP GALANTA IBFF FIT KIDS MS. Súťaž bola medzinárodná. Veľkú radosť nám urobila žiačka 7.A triedy Nelka P., ktorá sa stala majsterkou Slovenska v kategórii Fit Kids A Solo girls 9. Srdečne jej blahoželáme. Do fotogalérie bol pridaný nový album Chválime sa.

  • Čitateľský maratón

    Čitateľský maratón

    V týždni od 22.-26.4.2024 prebieha u žiakov prvého stupňa  vyhodnotenie "Čitateľského maratónu". V marci sa pani učiteľky zamerali na diagnostiku čitateľskej gramotnosti. Zisťovali úroveň techniky čítania - rýchlosť čítania (charakterizovaná počtom slov prečítaných za minútu), úroveň čítania s porozumením a tvorivosť svojich žiakov. Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľský maratón.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    22. apríl je deň, kedy oslavuje sviatok naša Zem. Pripomenuli sme si ho aj aktivitami na vyučovaní. Vypracovávali sa pracovné listy, diskutovalo sa. Štvrtáci zo 4.B triedy tvorili papierovú zemeguľu, vyrábali náramky s konkrétnym cieľom, ako pomôcť našej planéte. Tretiaci z 3.B triedy sa rozhodli zmenšiť svoju uhlíkovú stopu reálnymi aktivitami. Držíme im palce, nech sa im to darí. Všetci žiaci sa môžu zapojiť do školskej súťaže - 1. stupeň má možnosť vytvoriť EKO hrad a 2. stupeň vymyslieť krátky príbeh, báseň o Zemi. Všetkým držíme palce pri tvorení. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

  • Slávik Slovenska

    Slávik Slovenska

    Dňa 18.04.2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v speve slovenských ľudových piesní Slávik Slovenska 2024. Do sútaže boli zapojení žiaci celej našej školy a ich zástupcovia v danom dni obhajovali postup do okresného kola. Ako to dopadlo?

    I.kategória : 

    1.miesto Martin M.

    2.miesto Emma V.

    3.miesto Ondrej R. 

    II.kategória :

    1.miesto Karin S.

    2.miesto Olívia K.

    3.miesto Hanka V.

    III.kategória

    1.miesto Hanka Š.

    2.miesto Róbert L.

    3.miesto Lucia R.

    Víťazom gratulujeme k postupu do okresného kola a všetkým speváčikom ďakujeme za krásny spev, prípravu a reprezentáciu triedy.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska .

  • Ostrov slov

    Ostrov slov je súťaž , ktorej cieľom je zopakovanie si osvojenej slovnej zásoby. Žiaci 6.ročníka súťažili rozdelení v 5 družstvách. V časovom limite mali vypísať čo najviac slov na danú tému, ako napríklad dovolenka, škola,  narodeniny, zvieratá alebo domáce práce. Víťazom sa stalo družstvo 1 s celkovým počtom bodov 280. Dievčatám gratulujeme a prajeme veľa chuti do ďalšieho vzdelávania a rozširovania slovnej zásoby.

  • Tretiaci na exkurzii

    Tretiaci na exkurzii

    Dňa 4.apríla 2024 boli žiaci tretieho ročníka na exkurzií na Obecnom úrade Kanianka. V obradnej sieni ich privítal pán starosta Peter Bielický DiS.art. Porozprával im o našej obci, svojej práci a práci zamestnancov obecného úradu. Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci na exkurzii.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov 

    udeľuje

    riaditeľské voľno 

    z organizačných dôvodov žiakom 1. – 9. ročníka

    dňa 3. apríla 2024.

    Školský klub detí a Školská jedáleň nebudú v prevádzke, žiaci budú automaticky odhlásení z obedov.

  • Deň vody

    Deň vody

    22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Jeho cieľom je upriamiť pozornosť na životne dôležitú úlohu vody vo všetkých oblastiach nášho života. Aktivitami na hodinách sme sa zamýšľali nad tým, ako zmeniť spôsob pri spotrebe, používaní a hospodárení s vodou, ako si túto vzácnu tekutinu vážiť. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody.

  • Informácia o poskytnutí voľna

    Informácia o poskytnutí voľna

    Na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje riaditeľka školy z dôvodov organizačno-technického zabezpečenia testovania žiakov deviateho ročníka T9-2024  voľno z vyučovania pre žiakov 7. a 8. ročníka  ZŠ Kanianka v stredu 20.3.2024  v trvaní 1 deň. 

  • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    V pondelok 11. marca sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v rétorike ŠTÚROV A DUBČEKOV RÉTORICKY UHROVEC. Žiaci 4. - 9. ročníka nám dokázali, že nemajú problém s umením rečniť. Všetci boli originálni, ale do okresného kola sme mohli poslať len 1 zástupcu za každú kategóriu. Víťazkou 1. kategórie (4. - 6. ročník) sa stala Olívia K. zo 4.B a z 2. kategórie bol najlepší Samuel K. z 8.A. Obom srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole 26.marca 2024. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa, že sa stretneme opäť o rok.  Do fotogalérie bol pridaný nový album Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    O tom, že v našej škole máme šikovné deti na učenie sa umeleckých textov a ich prezentáciu formou prednesu, niet žiadnych pochýb. Presvedčili sme sa o tom v školskom kole literárnej súťaže Hviezdoslavov Kubín aj v tomto roku. Tento rok sa koná už 70.-ty ročník prehliadky recitátorských talentov. V prvej kategórii sa nám predstavilo 10 detí, druhú zastupovali 6 žiaci, v tretej sme si vypočuli 10 súťažiacich. Výrazné hlasy, zábavné texty a recitátorské prejavy sme ocenili potleskom a nakoniec sa porota rozhodla udeliť nasledovné 1. miesta: V I. kategórii v časti poézia: Olívia K. zo 4.B triedy, v časti próza Emma V. z 3.A triedy, v II. kategórii v časti poézia: neudelené, v časti próza: Dominika P. zo 6.A triedy, v III. kategórii v časti poézia: Róbert L. z 8. B triedy a v časti próza: Liana P. zo 7.B triedy. Súťažiacim ďakujeme za krásne prednesy. Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

  • Všetkovedko

    Všetkovedko

    Žiaci našj školy sa aj tento rok zapojili do súťaže Vštkovedko, v ktorej ide o súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Rebeka K. z 3. B triedy sa vo svojej kategórii umiestnila na 20. mieste medzi súťažiacimi z celého Slovenska. V rovnaký deň, ako sa konala súťaž Všetkovedko, prebehla na druhom stupni súťaž Expert geniality show, ktorej sa zúčastnili traja žiaci zo 7. a 8. ročníka. Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

  • Chválime sa

    Chválime sa

    Naša žiačka Melisska z 3.B triedy bola ocenená Cenou Krištáľového páva ako najúspešnejšia žiačka – športovkyňa okresu Prievidza. Sme na ňu veľmi pyšní. Blahoželáme a držíme palce pri ďalších športových výkonoch. Do fotogalérie bol pridaný nový album Chválime sa.

  • Podporte nás

    Podporte nás

    Rodičia, priatelia aj podporovatelia našej školy. Budeme radi, ak Rodičovské združenie pri ZŠ Kanianka podporíte 2% z dane. Pomôžete nám tak vytvárať stále lepšie a kvalitnejšie podmienky na štúdium pre vaše deti. 

    Vyhlasenie_2_percenta_SRRZ_RZ_pri_ZS_Kanianka.pdf

  • Fašiangy

    Fašiangy

    Fašiangové a karnevalové obdobie sme si užili aj v našej škole. V niektorých triedach prebehlo vyučovanie v maskách a potom si žiaci pochutnali na tradičných dobrotách tohto obdobia. Po vyučovaní si deti tento čas pripomenuli aj v Školskom klube detí s  detským folklórnym súborom Kolovrátok. Tancom a súťažami si spríjemnili popoludňajší čas.  Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy.

  • Súťaž: "Oživme hrdinu"

    Súťaž: "Oživme hrdinu"

    Zážitkové centrum vedy AURÉLIUM vyhlásilo tento rok súťaž pre žiakov základných a stredných škôl. Súťaž bola tématicky nastavená na nášho rodáka, experimntálneho fyzika: Štefana Aniána Jedlíka. Štefan Jedlík bol zanietený fyzik, vedec a okrem iného skonštruoval aj dynamo - stroj, ktorý premieňal mechanickú energiu na elektrickú. Žiaci 9. ročníka súhlasili, že sa do tejto súťaže zapoja. Na hodinách fyziky a techniky sa zamýšľali nad možnosťou privádzania elektrického prúdu do rotujúcej súčiastky. Zostrojili model rotora a dynamo s elektromagnetom, tak ako Štefan Jedlík pred skoro 200 rokmi. Tým aspoň na chvíľku "oživili hrdinu". Vo svojom voľnom čase nakoniec natočili video a to poslali do Aurélia. V kategórii Základné školy vyhrali 1. miesto. Blahoželáme!

    Víťazné videá si môžete pozrieť:    https://www.youtube.com/watch?v=_nHD9bixaTk     

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA KANIANKA
    Ul. SNP 587/4
    97217 Kanianka
  • Riaditeľka: 046/ 54 00 530
    mobil: 0917977392
    e-mail: janastancek@gmail.com

    Ekonomické oddelenie:
    046/54 00 021, 0903 890 981

    Šk. jedáleň:
    046/54 00 620, 0903 859 831

Fotogaléria